Kids

 “Geert is kids proof!”

Lenny C6 + Luca C1

 

Wat willen kinderen; een stoere hippe bril!

 

 

Wat willen ouders; goede kwaliteit!

 

Al deze ingrediënten voor een stoere, hippe en sterke kinderbril vind u bij Geert Eyefashion.

“Kindvriendelijke prijs”

Bij aanschaf van een complete kinderbril krijgt u de standaard kunststof glazen gratis!(vraag naar de voorwaarden)

“Zorg”

Kinderogen groeien en hebben dan ook speciale zorg nodig! Wij werken samen met orthoptisten van st. Jansdal in Harderwijk en het Oogziekenhuis Bergman Clinics in Amersfoort en Hilversum.

“Speciale kinderbrillen”

Vooral kinderen na een staar operatie, lensluxatie maar ook bijzondere oogafwijkingen hebben onze speciale aandacht. Zij moeten in staat zijn hun bril probleemloos te dragen. Ondanks de vaak hoge sterktes.

Wij kunnen glazen en contactlenzen leveren die speciaal ontwikkeld worden voor deze hoge sterktes. Het voordeel hiervan is dat de glazen meer dan de helft dunner worden. Hier door valt ook het gewicht, tot ruim de helft, minder zwaar uit.

Onderzoekers waarschuwen dat het aantal kinderen dat een bril nodig heeft om van veraf goed te kunnen zien, fors is gestegen. Hoe zit dat, en wat kun je er als ouder tegen doen? Zeven vragen.

1. Wat is bijziendheid?
Bijziendheid, of myopie zoals het officieel heet, is een oogafwijking waarbij je voorwerpen van dichtbij wel goed kunt zien, maar niet van veraf. Myopie gaat niet meer weg. Bij kinderen wordt het vaak slechter tot hij of zij de tienerjaren ontgroeit, daarna stabiliseert het.

2. Hoe komt het dat kinderen vaker bijziend zijn?
De onderzoekers in Rotterdam leggen een relatie met het feit dat kinderen steeds minder buiten spelen en steeds meer binnen bezig zijn met telefoons, tablets of televisie. Bij dat soort ‘nabijwerk’ gaat het oog scherp stellen op één punt, maar ziet het eromheen wazige randen. Na een half uur gaat je oog ook scherp proberen te stellen op die wazige randen. Je oog wil meer zien en past zijn vorm daarom aan. Als een kind heel veel nabijwerk doet, gaan de ogen in feite permanent in de leesstand en zien ze dus op den duur minder van veraf. Ook daglicht speelt een rol. Hoe meer kinderen buiten komen, hoe kleiner de kans op bijziendheid. Natuurlijk kan erfelijkheid bij kinderen ook een rol spelen.

3. Hoe erg is het?
Uit het Rotterdamse onderzoek blijkt dat 2,5 procent van de Rotterdamse kinderen bijziend is. De onderzoekers verwachten dat op 9-jarige leeftijd 30 procent van de onderzochte 6-jarigen bijziend zal zijn en op 20-jarige leeftijd zelfs de helft. Die voorspelling doen ze op basis van ontwikkelingen die ze zien in het buitenland.

4. Dit speelt dus niet alleen in Nederland? 
Nee, in heel veel landen stijgt het aantal bijzienden. In stedelijke gebieden in China was 60 jaar geleden 10 à 20 procent van de bevolking bijziend, nu is in sommige steden 90 procent van de tieners en jongvolwassenen bijziend. In de Zuid-Koreaanse stad Seoul is zelf 96,5 procent van de 19-jarige mannen bijziend. In Aziatische steden leven kinderen hoofdzakelijk binnen en besteden ze voor school veel tijd aan lezen en computerwerk. Ook in de Verenigde Staten en Australië neemt het aantal bijzienden toe.

5. Als een kind op 6-jarige leeftijd al tekenen van bijziendheid vertoont, hoe erg is het dan als het volwassen is?
De ogen van kinderen blijven doorgroeien. En als de ogen niet rond zijn (en er dus een bril nodig is om van veraf goed te kunnen kijken) blijven de ogen doorgroeien in die verkeerde vorm. Zo krijgen die kinderen dus heel slechte ogen als ze ouder zijn. We hebben het dan over een afwijking van meer dan -6 dioptrie.

6. Waar moet je op letten bij je kind? 
Laat een kind niet langer dan een halfuur op een tablet, computer of telefoon werken/spelen. Maar voor kinderen geldt eigenlijk vooral: ga zo veel mogelijk naar buiten. De onderzoekers in Rotterdam adviseren minimaal twee uur per dag.

7. Geldt dat advies ook voor volwassenen?
Het advies is bedoeld voor mensen tot 21 jaar. Bijziendheid ontstaat vrijwel altijd in de eerste 20 jaar van iemands leven. Mensen die ouder zijn, ontwikkelen niet meer ineens bijziendheid – ze kunnen het hooguit pas later ontdekken.